LöstFolk - Starka

OBS! På SvM är alla välkomna att föreslå svensk musik. Tryck här för mer information!

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Inlagd av A.J
58 Visningar

Igår den 14 augusti, exakt en månad innan valet, hade vår video "Starka" exklusiv premiär på PSL-bloggen (SVT). Idag lägger vi upp den på youtube. Ett antirasistiskt anthem som jämförts med Linton Kwesi Johnson's "Fite Dem Back".

http://blogg.svt.se/psl/2014/08/14/premiar-lost-folk-starka/

Spotify: http://open.spotify.com/album/5fopQ3FUIfTLRaRf1x56oq

Foto och redigering: Yuri Benitez
Regi: Yuri Benitez och Sindy Yañez
Musikproduktion: Filip Aldahan för 756 Productions
Mastring: Hoffe (Cosmos)

(P) (C) 2014 Swingkids

Management: Artist4you Sweden AB

Bokning och information: yanez.sindy@hotmail.com

TEXTEN:

Format Borgarhat:
"Det hade blivit juletid men ingen Salemmarsch, istället angrep de män, kvinnor, barn på plats. Gick till attack med vattenfyllda flaskor som sprack när de träffade antirasister och det blev svart. Förut såg man de på natten, nu kommer de mitt på dagen. För de vädrar morgonluft, de sitter i Riksdagen. När någon blivit slagen eller knivar dragits då snackar media om extremister efter alla liv som tagits. Det är farligt när samhället går i denna riktning och det finns den som sitter lycklig och tjänar på splittring. Men vi ska aldrig låta de ta det som är vårt, vi kommer inte stå o titta på när nazi slår. O svaret blev hårt, för att samla 20 000 var inte svårt. Nej!"

Refräng:
"Genom regn, genom storm, genom mörker och motstånd, genom kamp, genom sorg, står vi Starka! Ta min hand, sjung vår sång, på alla gator, alla torg, vi är många fler än dem o vi är Starka!"

Moncho:
"Dom marscherar ut med vapen och skyddsväst. Ut på våra gator hatlystna klimatet är dystert.
Misshandlat invandrarbarn och damer och tycker. Vi ska ta till flykten. Men historien har lärt oss - Kampen är nyckeln! Låt oss aldrig vackla trots att det haglar mycket. Min hudfärg är mitt fagra smycke. Kommer aldrig någonsin dölja det för någon. Någon. Hör ni mig?! Jag är fri. Fri fri. Att leva mitt liv. Li ii iiv. Vart jag vill. Och inga vilsna stackare kan ändra på det, nej nej. Igen! Jag är fri. Fri fri. Att leva mitt liv. Li i iv Vart jag vill. För våra förfäder har fått kämpa för att ta sig hit. Så...."

Robin Djoon:
"Vi kom inte hit för att mygla med bidrag nej, vi är här för att bygga o bidra. Några har flytt från helveten på jorden. Krig och förtryck. Till paradiset i Norden där man kan leva tryggt. För lång tid dumhet har härjat i Sverige. Vi bryter här, vi steppar upp för våra färger. För mångfald o för kärlek. Kom in i värmen. Välkommen du med. Jag hade tur, jag föddes här. Jag ska ingenstans det här är mitt hemland. Sången vi sjunger nu ska ge oss kraft i vår kam i en strävan att ge andra människor samma chans. En möjlighet att leva i fred o solidaritet, åsikts o religionsfrihet. Som det ser ut idag ingen självklarhet. Det är därför vi sjunger."

Kategori
Hiphop/Rap
Taggar
LöstFolk, Starka

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Kommentarer

Bli den första att kommentera denna videon.