Lash - Korten på bordet ft. Iman

Lash - Korten på bordet ft. Iman

OBS! På SvM är alla välkomna att föreslå svensk musik. Tryck här för mer information!

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Inlagd av A.J
49 Visningar

LASH har med ett osvikligt flow och träffsäkra texter redan fått en plats i den svenska hiphopens finrum. De har hyllats av Jan Gradvall och är nu tillbaka med nya singeln "Korten på bordet" där de teamat up med stjärnskottet IMAN.

Lash feat. Iman - Korten på bordet
Spotify: http://radi.al/KortenPaBordet
Directed by: Fritz Dölling, Maria Lashari
Facebook: https://www.facebook.com/systrarnalash/
Instagram: @lashmusiic

Written by: S.Lashari/ A. Lashari / D. Ylgitbas
Produced by: n.e.v.a
Mixed by: Viktor Bälter-Lundin
Mastered by: Sören Von Malmborg @Cosmosmastering

Korten på bordet är en kärlekshistoria, berättad på ett sätt som kärlekshistorier sällan berättas på. I låten skildrar Lash två förhållanden mellan kvinnor. Förhållandet i låten vissnar och dör, men inte för att kärleken mellan dem tar slut. Det dör på grund av rädslan för att leva som HBTQ-person.

Än idag ses HBTQ-personer av många som något fel och otillåtet, och många döljer fortfarande sin sexualitet eftersom konsekvenserna av att följa sitt hjärta kan bli enorma. Den som har en bakgrund med starka konservativa värderingar kan än idag tvingas välja: kärleken eller familjen.

LASH har tidigare hyllats för sin villkorslösa energi och kraft, men på singeln Korten på bordet visar systrarna Anfa och Sabina Lashari en helt annan, mjukare sida och ger oss storytelling av yppersta klass.

De har samarbetat nära producenten N.e.v.a och gästas dessutom av svenska stjärnskottet IMAN som sedan tidigare släppt en EP i eget namn och sålt flerfaldig platina med Lush Life som hon skrev åt Zara Larsson.

Så här säger LASH själva om låten:

”Korten på bordet är en oaccepterad kärlekshistoria mellan två tonårstjejer. En tjej blir inte kär i en tjej så är det bara. Fortfarande. Även om det inte är så det borde vara.”

De är syskonduon som helt sedan debutsingeln Två fingrar har visat ett långfinger till allt vad normer och konventioner heter. Den orubbliga uppriktighet från de tidigare singlarna Gäris i min kuscha och Para Ya fortsätter att vara ett av LASH främsta signum.
På Korten på bordet är det kanske mer uppenbart än någonsin.

YLTV:

Facebook: https://www.facebook.com/YLTVNordic
Instagram: https://instagram.com/yltv.nordic/
Twitter: https://twitter.com/yltvnordic

YLTV er Skandinavias nummer 1 YouTube-kanal for urban musikk fra Norge, Sverige og Danmark. Vi laster opp ukentlige musikkvideoer, intervjuer, nyheter, vlog-er, reacts osv. Vårt mål er å samle den Skandinaviske musikk-scenen og gjøre den til en scene uten landegrenser.

Vi er basert i Oslo, Norge, men vi reiser ofte til Sverige og Danmark for å dekke deres scener også, og forhåpentligvis vil vi få lokale kontorer i fremtiden. Bli med på revolusjonen og abonnere på vår kanal!

Abonner på vår kanal: http://goo.gl/Xzgj5q

Kategori
Hiphop/Rap
Taggar
Lash, Korten på bordet, Iman

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Kommentarer

Bli den första att kommentera denna videon.