Gången Lamix & Jireel vann P3 Guld | NBL SOUND VLOG #14

OBS! På SvM är alla välkomna att föreslå svensk musik. Tryck här för mer information!

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Inlagd av A.J
5 Visningar
Vi åkte till P3 guld utan några förväntningar. Vi var baea glada över nomineringen. Det som hände sen känns för OS nu som något historiskt. Mängden kärlek och support som vi har fått sedan den helgen är otrolig. Finns inget som kan beskriva känslan och tacksamheten vi känner. Vi hade inte ens kunnat planerade det bättre om vi hade facit i hand. Det är sant att drömmar kan gå i uppfyllElse. På denna Vlog kan du se allt som du inte fick se på tv eller sociala medier .

Återigen grattis till stjärnorna Lamix & Jireel. Vi kan inte vara stoltare.

S/o till alla inblandade.


Nedan kan du se vad musik journalisterna Ametist & Per Sinding Larsen skrev om kvällen.


Lamix & jireel Vinner Stort På P3 Guld Galan 2018
Drömmar blev verklighet på P3 Guld
Inspelad av Sveriges Radio på P3 Guld 2018.
Se vad bland annat Per Sinding Larsen & Ametist skrev om händelsen nedan…
Ametist:
Det har ALDRIG funnits en starkare stund i musikpris-Sverige. Aldrig. Knäckt av Lamix och Jireel. Grät ikapp dom hemma.
Hoppas Sveriges musikgalor och musikbransch fattat att hiphopen är som eran defribillator. Vi håller er relevans vid liv varje gång vi tar scenen, med andra ord håller vi er levande. För vi gör det på liv och död. Livet hänger på det. Samtidigt som klivet upp på topp är allra längst för oss. Så det känns när vi lyckas.
Eran livslängd, eran relevans, förlängs varje gång vi skjuter in vår energi, vår hunger, i eran bransch såhär. Hiphop håller er vid liv.
(För er som inte sett hela klippet, stunden innan har Lamix som debuterade i våras precis fått pris som Framtidens Artist och ombes presentera priset Årets Artist som råkar gå till hans vän och bolagskompanjon Jireel Lavia Pereira)
Shoutout till Eu PatoPooh Silva Kristian Riffo Jeff Patrick Roman Pablo Paz ❤️ I see u.
Per Sinding Larsen:
Nu händer det! Det vi väntat på i många år…
Jag har tjatat om om hiphopens otroliga kraft och betydelse, gång på gång, senast i Kulturnyheterna, Kulturveckan och Morgonstudion den senaste veckan och månaderna.
Igårkväll kom ett kvitto när tre av de artister jag hyllat mest som bäst 2017 - Mwuana, Lamix och Jireel - prisades stort. Tre namn of the year, av många, som alla representerar, på olika sätt, den musikstil som i sensomras statistikt blev världens största popmusik.
Det systemskiftet i sig känns som det största som hänt den moderna popmusiken sedan den kläcktes på 50-talet. Efter sådär 60 år har musikgeografin ritats om.
Men detta handlar såklart om så oändligt mycket mer än bara musik. Det här är i min värld ett steg mot ett bättre, mer jämställt, orastiskt och inte minst, mer intressant, samhälle.
När Jireel och Lamix möttes i tårar på prisscermonin igår, som vilka Håkan Hellströmar som helst, skrevs svensk historia. En historia som givetvis handlar om lysande musik, men också så mycket om kamp. Jag mötte fler som både grät och skrek triumferande under firandet i Göteborgsnatten.
För nu händer det ju! Det vi väntat på i många år… (Och givetvis stödjer jag till fullo en annan man of the year - Stor - och hans ide om att göra denna stora stund till frimärke) @officiallamix @jireellavia @mwuana @stor

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Kommentarer

Bli den första att kommentera denna videon.