SvM | Musik från hela Sverige
Välkommen
Logga in / Registrera

Nyheter


Här kan du läsa senaste nyheter på SvM.

Kommentera gärna dina synpunkter och tankar under kommentarsfältet.

 • Information om SvM 1.0

  Det är helt vilt hur stort intresse Sverige har visat för svensk musik de senaste dagarna. Det är förvisso heller inte helt oförväntad för oss, svensk musik är ju bland det hetaste som finns just nu. Detta har uppmuntrat oss på sidan att satsa ännu mer med projektet och vi har därför stora planer inför de kommande veckor!

  Vi har tidigare i veckan annonserat att SvM är under konstruktion och vi har varit i full fart sedan dess. Vi har undersökt nuvarande plattform utifrån användernas perspektiv och har kommit fram till en hel detaljer som måste bearbetas ytligare. Dessa detaljer kommer belysas nedan som en led av förändringar som kommer ske framöver.

  1. Tablet och mobil anpassad:

  Musik måste vara lätt tillgänglig överallt, kvittar enhet eller operativsystem - det tycker vi på SvM iallafall. Och när vi kollar på hur SvM är numera strukturerat, så är den nästan inte alls anpassad efter mindre enheter än datorer och laptops. Vi har därför åtgärdat detta och kommer vara tillgänglig efter uppdateringen.

  2. Ny tema:

  Vi har kommit fram till att temat på sidan behöver moderniseras och omstruktureras vilket kommer att vara synlig efter uppdateringen.

  3. Bättre bildspelare/carousel:

  För tillfället är alla bildspelare på sidan av en gammal variant och kommer att förbättras efter uppdateringen. Detta innebär att man slipper trycka på knapparna (prev-next) för att ändra på bildspelaren, utan räcker med att dra med musen/fingret. 

  4. Inbjudan till mindre etablerade artister att lägga upp sina låtar på sidan:

  Just nu är det endast valbara låtar som läggs upp på sidan, låtar som vi känner att du kommer att gilla. Dessa låtar är oftast från proffesionella eller redan etablerade artister i Sverige, artister som tusentals människor hört talas om. Men efter förändringarna har mindre kända artister chansen att kunna lägga upp sina egna låtar för att nå ut till en ny och breddare publik.

  Förändringarna kommer att läggas på sidan inom två veckor, under tiden önskar vi alla en skön underhåll av svensk musik!

  Läs mer »
 • SvM är under konstruktion

  För tillfälligt är svenskmusik.net (SvM) under konstruktion och beräknas att vara färdig under november månad. Vill du veta mer om kommande uppdatering så tryck här.

  Under tiden kommer nya tracks av senaste hits från svensk musik att visas. Användare (musik lyssnare och artister) har dessutom möjligheten att registrera sig, upptäcka nya favoriter och skapa nya spellistor - helt kostnadsfritt. Detta i mån att kunna vara bland de första som etablera sig på sidan samt kunna lära sig om hur systemet fungerar.

  Har du själv några önskemål som du önskar att se på sidan, så lämna gärna ett kommentar nedan.

  Läs mer »
 • Nytt på sidan #1

  Nu när man är fullt igång hoppas man på att göra så mycket som möjligt på så kort tid som helst.

  • Tagit en titt på svenska-språket och hittat att mycket ej varit färdig översatt.
  • Lagt till nya kategorier: Live musik & covers
  • Ny videospelare.
  • Nu finns möjligheten att ladda upp klipps (video eller ljud) utan att behöva ladda upp hos ett tredje part.
  • Förbättrat färgerna på sidan.
  • Lagt till en ny sida: Blogg. På bloggen kommer vi att uppdatera tankar och åsikter kring sidan. Här kan även alla kommentera åsikter och kritik.
  • Ändrat medlemskapsnamn: Gäst, musik lyssnare, musik älskare, artist, moderat, administrator
  • Och inställningar:
  1. Varje användare får lägga upp till 25 klipps om dagen.
  2. Varje ny uppladdat klipp måste godkännas av en moderat.
  3. Bara registrerade medlemmar får rösta.
  4. Max 25 spellistor per användare.
  5. Max 100 klipps får favoriseras.
  6. Nu måste alla ny registrerade medlemmar att bekräfta mejladress.
  7. Man får max följa 1000 medlemmar.
  8. Klipps med märket "Ny" innebär klippet har blivit inlagt för max 1 dag sent.
  9. Bara registrerade medlemmar får kommentera.
  10. Mest gillade kommenterar vissas längst upp i kommentarsfältet.
  11. 3 ogillade märkningar tar bort kommentaren.

   

  Läs mer »
 • Välkommen till SvM - En plats för svenska musik e artister och lyssnare!

   

  SvenskMusik.net (SvM)

  Är en av Sveriges fräschaste och snart mest älskade hemsida.

  Tillsammans kommer vi att skapa en skön atmosfär för alla musikälskare och artister. 

   

  Några idéer bakom hemsidan, som kan vara bra att känna till om:

  100% gratis medlemskap!
  ALLT är gratis på hemsidan bland annat medlemskapen.
  Som gratis medlem kommer du ha tillgång till att kunna ladda upp dina egna video och inspelningar, följa andra musikälskare/medlemmar men du kommer också ha möjligheten att skapa din egna kanal, där du bland annat skapar dina egna spellistor, video, konto m.m. 

  Det finns mycket mer att göra, så varför inte bli medlem och testa? 

  Inspiration och hjälpmedel för amatör artister och musik älskare

  Musikbranschen, mediabranschen är inte så lätt som man verkar tro. Det krävs självförtroende och tålamod. SvM kommer bland annat kunna hjälpa dig på traven - till lyckan, och marknadsföring. Som "amatör artist" kan man känna sig oftast osäker, speciellt osäker på publicering "bör man publicera det, eller ej". 

   

  Alltid senaste låtar runtomkring Sveriges städer och trakter

  Det vi kommer fokusera mest på är bland annat låtar runt om i Sveriges städer och trakter. 

  Smått och gott kommer det dyka upp andra låtar på danska, norska m.m.
  Men vi prioriterar svensk musik.

  Hur många lyssnar egentligen på svensk musik? Det är fler än vad vi tror.
   

  Svensk musik i Sverige kommer alltid vara på topp, bland ungdomar och äldre även pensionärer. Vi kanske lyssnar på olika typer av musik, men från botten är det trots allt svensk musik. Vissa svenska låtar så som inom hip-hop branschen handlar det mest om kärlek, livet, krig och kriminalitet. Något som dagens ungdomar upplever i Sverige och som människor upplever dagligen i Världen. För vissa kan musik betyda väldigt mycket, då man lever in sig i den värld - Musik Världen. All musik är välkommen på våran hemsida, från hip-hop till rock, pop. Vi vill att alla ska kunna vara delaktiga i våran hemsida, och förmedla eran musik med eran ord. Men också bara njuta och lyssna. Vi söker alltid efter ny musik, nya artister som vi kan marknadsföra och dela med oss.


  Alltid välkomna men finns en gräns!

  Tillsamman så kan vi lyckas! Men för att kunna nå målet våra mål, gäller det att vi alla samarbetar.
  En viktigt del av detta är att vi inte accepterar/ tollerar mobbning! Vi är ett väldigt seriöst organisation, och mobbning är något vi absolut inte tollerar. Om mobbning uppstår - blir du direkt blockerad från hemsidan.

  Alla är välkomma på våran sida, oavsett kön, hudfärg och ursprung m.m. Hoppas ni lär trivas! Vid mer frågor, tveka inte kontakta oss administratörer. 

   

   

  Till dig som vill lyckas inom musik och vår lösning:

  På amatör, underground eller nyetablerat nivå:

  En av de jobbigaste momenten som en nybörjare inom musik, är bland annat att marknadsföra sig. Speciellt när man är medveten om att man har talang men inte blir hörd. Just därför har vi en lösning till detta som kommer underlätta dig mer än vad du tror. 

  Vår lösning: Med en komplett webbaserat system är det tänkt att organisera svensk musik och nå fram till en stor mängd av publik genom marknadsföring och samarbete med andra relaterade verksamheter. Med hjälp av vår marknadsföring och din ambition ska vi förenkla möjligheten att nå ut till publiken.

   

  Som ny artist kan det ta långt tid att bli etablerat och känd. Varför inte bara förkorta den tiden? 

  Vi kommer ständigt försöka att förbättra ditt arbete genom att kritisera och ge omdöme. Bortsett ifrån att andra medlemmar kan se vad du delar med dig, kommer sidan att bygga nya nätverk åt dig. Vi är väldigt aktiva på hemsidan, vilket kommer underlätta dig. Samt kommer vi att kunna tipsa andra som har mer erfarenhet inom musikbranschen, och andra organisationer. Blir du en riktigt höjdare hjälper vi dig att bli publiceras i tidningen - så du får synas! Och denna möjligheten kommer vi finnas för alla, vilket kommer att underlätta er och inte lägga så mycket tid på bli "känd" eller hörd.

  Ni kommer kunna ha möjligheten att kontakta oss dygnet runt, välkomna!  

   

   

  Läs mer »
RSS