Kom igång

Här kan man läsa hur man kan komma igång med att sprida sin musik både på SvM och externa sidor. 

 • [1/4] 20 sätt att marknadsföra din Facebook Page

  Fler och fler företag skapar sidor, eller ”fan pages” som de oftast heter, på Facebook för att kunna nå ut till Facebooks enorma publik. Med över 500 miljoner användare vore det synd att gå miste om denna marknadsföringsmöjlighet. Här kommer tips 1-5.


  Så nu när du har skapat en sida åt ditt företag, hur gör man för att bygga en fan base, och vilka metoder kan man använda för att se till att fansen fortsätter att komma? I denna artikelserie går jag igenom tjugo sätt du kan marknadsföra din fan page, vi börjar med de fem första. Vissa åtgärder är mer lämpliga för mindre företag än för de större företagen eftersom de oftast får jobba hårdare för att bygga sin kundkrets.

  Läs mer
 • Förhandla gage för spelningen

  Oetablerade band brukar ungefär få några ostfrallor och några pilsner för ett gig. Vissa nöjer sig och är tacksamma att de har en scen att stå på. Många arrangörer brukar också resonera att banden faktiskt bör vara tacksamma över att få synas och få mer erfarenhet. Men är det egentligen ett rättvist pris? Varje arrangör bör ha följande i åtanke:

  • Bandens instrument och utrustning kostar pengar

  • Banden spenderar oändligt antal timmar i replokalen

  • Transport till och från spelstället

  • Eventuella kostnader som banden lägger ut på promotion, webb o.s.v.

  Listan kan göras betydligt längre, men poängen är att det är mycket slit för bara några torra ostfrallor och några ljumna pilsner. Frågan är varför musiker ska arbeta under sådana usla förhållanden när exempelvis rörmokare och tandläkare minsann jobbar för en stabil timpenning. Märkligt. Det finns dock vissa omständigheter som kan förbättra förutsättningarna.

  Läs mer