SvM | Musik från hela Sverige
Välkommen
Logga in / Registrera

Blog


Bloggen innehåller synpunkter och tankar kring hemsidan SvM.

Huvudsyftet är att kunna presentera verksamheten ideer och filosofier. Vi på sidan tycker att det är viktigt att alla kan ta del av våra synpunkter och vilka förändringar vi gärna vill göra.

 • SvM är under konstruktion

  För tillfälligt är svenskmusik.net (SvM) under konstruktion och beräknas att vara färdig under november månad. Vill du veta mer om kommande uppdatering så tryck här.

  Under tiden kommer nya tracks av senaste hits från svensk musik att visas. Användare (musik lyssnare och artister) har dessutom möjligheten att registrera sig, upptäcka nya favoriter och skapa nya spellistor - helt kostnadsfritt. Detta i mån att kunna vara bland de första som etablera sig på sidan samt kunna lära sig om hur systemet fungerar.

  Har du själv några önskemål som du önskar att se på sidan, så lämna gärna ett kommentar nedan.

  Läs mer »
 • Qasa reagerar på svensk Hiphop/Rap

  Svensk musik är utan tvekan bland det bästa man kan lyssna på i dagens tid. En självklarhet är dessutom att svensk musik känns lite underskattat runt om i världen -att den i själva verket förtjänar mer upplysning. Det är vad vi på SvM känner - och blir glada när andra belyser svensk musik.

   

  "Qasa Reacts" på Youtube har tagit initiativet att skapa en serie videos på hans reaktioner av icke-engelska låtar, bl.a. musik från Tyskland, Danmark, Finland och såväl Sverige. 

  I hans första video av serierna lyssnar han på svensk Hiphop/Rap som användare på kanalen har förfrågat. Till förfrågan undrar han också; är svensk Hiphop/Rap bättre än vad han har lyssnat och reagerat på tidigare (t.ex. tysk eller dansk Hiphop/Rap). Han bedömer musiken utifrån tre kriterier; flow, delivery och beat

  För att förstå kritierierna bättre så innebär flow hur man uttalar orden till beatet, medan delivery innebär hur man anpassar rösten till beatet. Beat är den melodi/de instrumenter som spelas i bakgrunden av artisten som sjunger/rappar.

  Se hela klippet här:

   

  Här är listan han lyssnade på:

  1 .Lamix - Hey Baby

  ____________________________________________________________________________

  2. Yasin Byn - Trakten

  _______________________________________________________________________

  3. Aden & Asme - Kasse

  ____________________________________________________________________________

  4. Jireel - Catalya

    

  ____________________________________________________________________________

  5. Ibbe - Adjaib

  ____________________________________________________________________________

  Avslutningsvis säger han att svensk Hiphop är bland det bästa utländsk musik han har lyssnat på och bättre än tidigare musik han har vlogat om. För att se hans tidigare videoklipps så besök hans kanal på Youtube

  Berätta för oss vad du tycker om svensk musik på kommentarsfälten.

  Läs mer »
 • Beta version!

  Sidan är fortfarande under konstruktion men tillgänglig för testningar och liknande.

  Läs mer »
 • Välkommen till SvM - En plats för svenska musik e artister och lyssnare!

   

  SvenskMusik.net (SvM)

  Är en av Sveriges fräschaste och snart mest älskade hemsida.

  Tillsammans kommer vi att skapa en skön atmosfär för alla musikälskare och artister. 

   

  Några idéer bakom hemsidan, som kan vara bra att känna till om:

  100% gratis medlemskap!
  ALLT är gratis på hemsidan bland annat medlemskapen.
  Som gratis medlem kommer du ha tillgång till att kunna ladda upp dina egna video och inspelningar, följa andra musikälskare/medlemmar men du kommer också ha möjligheten att skapa din egna kanal, där du bland annat skapar dina egna spellistor, video, konto m.m. 

  Det finns mycket mer att göra, så varför inte bli medlem och testa? 

  Inspiration och hjälpmedel för amatör artister och musik älskare

  Musikbranschen, mediabranschen är inte så lätt som man verkar tro. Det krävs självförtroende och tålamod. SvM kommer bland annat kunna hjälpa dig på traven - till lyckan, och marknadsföring. Som "amatör artist" kan man känna sig oftast osäker, speciellt osäker på publicering "bör man publicera det, eller ej". 

   

  Alltid senaste låtar runtomkring Sveriges städer och trakter

  Det vi kommer fokusera mest på är bland annat låtar runt om i Sveriges städer och trakter. 

  Smått och gott kommer det dyka upp andra låtar på danska, norska m.m.
  Men vi prioriterar svensk musik.

  Hur många lyssnar egentligen på svensk musik? Det är fler än vad vi tror.
   

  Svensk musik i Sverige kommer alltid vara på topp, bland ungdomar och äldre även pensionärer. Vi kanske lyssnar på olika typer av musik, men från botten är det trots allt svensk musik. Vissa svenska låtar så som inom hip-hop branschen handlar det mest om kärlek, livet, krig och kriminalitet. Något som dagens ungdomar upplever i Sverige och som människor upplever dagligen i Världen. För vissa kan musik betyda väldigt mycket, då man lever in sig i den värld - Musik Världen. All musik är välkommen på våran hemsida, från hip-hop till rock, pop. Vi vill att alla ska kunna vara delaktiga i våran hemsida, och förmedla eran musik med eran ord. Men också bara njuta och lyssna. Vi söker alltid efter ny musik, nya artister som vi kan marknadsföra och dela med oss.


  Alltid välkomna men finns en gräns!

  Tillsamman så kan vi lyckas! Men för att kunna nå målet våra mål, gäller det att vi alla samarbetar.
  En viktigt del av detta är att vi inte accepterar/ tollerar mobbning! Vi är ett väldigt seriöst organisation, och mobbning är något vi absolut inte tollerar. Om mobbning uppstår - blir du direkt blockerad från hemsidan.

  Alla är välkomma på våran sida, oavsett kön, hudfärg och ursprung m.m. Hoppas ni lär trivas! Vid mer frågor, tveka inte kontakta oss administratörer. 

   

   

  Till dig som vill lyckas inom musik och vår lösning:

  På amatör, underground eller nyetablerat nivå:

  En av de jobbigaste momenten som en nybörjare inom musik, är bland annat att marknadsföra sig. Speciellt när man är medveten om att man har talang men inte blir hörd. Just därför har vi en lösning till detta som kommer underlätta dig mer än vad du tror. 

  Vår lösning: Med en komplett webbaserat system är det tänkt att organisera svensk musik och nå fram till en stor mängd av publik genom marknadsföring och samarbete med andra relaterade verksamheter. Med hjälp av vår marknadsföring och din ambition ska vi förenkla möjligheten att nå ut till publiken.

   

  Som ny artist kan det ta långt tid att bli etablerat och känd. Varför inte bara förkorta den tiden? 

  Vi kommer ständigt försöka att förbättra ditt arbete genom att kritisera och ge omdöme. Bortsett ifrån att andra medlemmar kan se vad du delar med dig, kommer sidan att bygga nya nätverk åt dig. Vi är väldigt aktiva på hemsidan, vilket kommer underlätta dig. Samt kommer vi att kunna tipsa andra som har mer erfarenhet inom musikbranschen, och andra organisationer. Blir du en riktigt höjdare hjälper vi dig att bli publiceras i tidningen - så du får synas! Och denna möjligheten kommer vi finnas för alla, vilket kommer att underlätta er och inte lägga så mycket tid på bli "känd" eller hörd.

  Ni kommer kunna ha möjligheten att kontakta oss dygnet runt, välkomna!  

   

   

  Läs mer »
RSS