[1/4] 20 sätt att marknadsföra din Facebook Page

Fler och fler företag skapar sidor, eller ”fan pages” som de oftast heter, på Facebook för att kunna nå ut till Facebooks enorma publik. Med över 500 miljoner användare vore det synd att gå miste om denna marknadsföringsmöjlighet. Här kommer tips 1-5.


Så nu när du har skapat en sida åt ditt företag, hur gör man för att bygga en fan base, och vilka metoder kan man använda för att se till att fansen fortsätter att komma? I denna artikelserie går jag igenom tjugo sätt du kan marknadsföra din fan page, vi börjar med de fem första. Vissa åtgärder är mer lämpliga för mindre företag än för de större företagen eftersom de oftast får jobba hårdare för att bygga sin kundkrets.


 

1. Föreslå för vänner

Någonstans måste man börja, och det bästa sättet att få en rivstart är att bjuda in vänner & familj till sin page. Det är mer sannolikt att nya fans som kommer till din sida kommer ”gilla” din sida om den redan har lite fans till att börja med. Klicka på länken ”Föreslå för vänner” under sidans profilbild, och gå sedan igenom din vänlista och välj ut dem du tror kommer gilla din sida.
Tips: Gör flera på ditt företag till administratörer för sidan – då kan flera bjuda in sina nätverk att bli fans och sidan får maximal exponering. Klicka på ”Redigera Sida” under sidans profilbild, och sen på ”Hantera administratörer” i vänstra kolumnen. Därefter skriver du in namnen på dem du vill ska ha tillgång till sidan.

2. Publicera intressant & relevant innehåll

Det bästa sättet att få spridning på din sida utanför ditt eget nätverk är att dela med dig av intressant och relevant innehåll som kan få bra spridning av dina fans. Låt dem bli ambassadörer för ditt företag genom att de delar med sig av dina länkar, videos och bilder till sina egna nätverk. Bra innehåll får oftast många ”likes” och kommentarer, och även om ett fan inte aktivt sprider ditt inlägg så kanske de tar sig tiden att kommentera ditt inlägg istället. Då syns det automatiskt på deras egna profil att de kommenterat din sida vilket också kan vara ett sätt för nya fans att upptäcka ditt företag.

På pie-charten här kan man se resultaten av en studie som gjorts av DDB Worldwide och Opinionway Research visar just vikten av att publicera intressant och relevant innehåll.

3. @Taggen

När du skriver ett status på din personliga profil och inkluderar @ symbolen följd av namnet på din fan page, så blir detta automatiskt en klickbar länk i ditt status. Detta kan va bra att göra någon gång ibland, när det finns något extra viktigt att marknadsföra. Tänk på att inte göra det för ofta då ditt nätverk kan uppleva det som spammigt vilket kan leda till att de gömmer dig helt från sina nyhetsflöden.

4. ”Dela” dina fan page uppdateringar

Ett annat sätt att få in din fan page i din status är att dela innehåll som du publicerat på fan pagen. Du gör detta genom att gå in på din fan page och klicka på ”Dela” under uppdateringen (kan vara ett status, en länk, video eller bild som publicerats) När du gjort detta ser det ut såhär i nyhetsflödet:

5. Ange ditt företag som arbetsgivare

Med den nya Facebook profilen som lanserades förra månaden är det extra viktigt att ange ditt företag som arbetsgivare, då denna info numera visas på toppen av din profil och är det första man ser. Information om din arbetsgivare syns även under ”Info” i din profil med en beskrivning om vad du och ditt företag gör. När du fyller i företagets namn, se då till att välja rätt fan page när du blir presenterad de olika valen i en pop-up meny. Uppmuntra även andra anställda på företaget att göra likadant.

 

Artikelserie om Facebook fan pages

Tips 1-5: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 1
Tips 6-10: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 2
Tips 11-15: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 3
Tips 16-20: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 4

 

Originalartikel finns här

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Kommentarer

Bli den första att kommentera denna videon.

Relaterade artiklar