[2/4] 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page

Fler och fler företag skapar sidor, eller ”fan pages” som de oftast heter, på Facebook för att kunna nå ut till Facebooks enorma publik. Med över 500 miljoner användare vore det synd att gå miste om denna marknadsföringsmöjlighet. Här kommer tips 6-10.


Så nu när du har skapat en sida åt ditt företag, hur gör man för att bygga en fan base, och vilka metoder kan man använda för att se till att fansen fortsätter att komma? I denna artikelserie går jag igenom tjugo sätt du kan marknadsföra din fan page, vi börjar med de fem första. Vissa åtgärder är mer lämpliga för mindre företag än för de större företagen eftersom de oftast får jobba hårdare för att bygga sin kundkrets.

6. ‘Gilla’ din egen sida

… för om du inte gillar dig själv, varför ska någon annan? :) Skämt åsido, när du ‘gillar’ din fan page så syns den permanent på din profil (så länge du gillar den, alltså). Sidans namn syns som en avatar och en klickbar länk på din profil, och skrollar man över den med musen poppar ikonen för sidan upp i ett pop-up fönster tillsammans med lite snabb statistik för sidan.

7. Ha din sida som favorit

Om du har andra fan pages som du administrerar, och om det är lämpligt, lägg då till din fan page som favorit på de sidorna, och vice versa. Om ditt företag har samarbetspartners, dotterbolag, eller vänner i branschen som gillar det ni gör, be dem då att lägga till er sida som favorit på deras sidor och vice versa, så ni marknadsför varandra. Era sidor kommer då dyka upp under ”Favoritsidor”, som är en box längst ner till vänster på sidan.

8. Sharing is caring

Men det gäller såklart att inte bara pumpa ut din egen agenda. Facebook är ju ett socialt nätverk vilket betyder att det är en tvåvägskonversation. Dela med dig av andras innehåll som du tycker är intressant och tror dina anhängare kommer tycka är intressant, och använd en av tidigare nämnda metoder för att marknadsföra andra i dina status-uppdateringar. Det kan vara fans (kunder), samarbetspartners, prospects eller vänner i branschen. Din publik blir glad, du blir glad och de du marknadsför blir glada – och en effekt av du hjälper du dem bli synliga är de mer benägna att göra samma åt dig.

En till positiv bieffekt av detta är också att när du @taggar någon i din status så syns denna status inte bara hos din egen sidas kontaktnät, utan även på personen/sidan du @taggades profil.

Nedan är ett exempel på något som caféet Cupcake Stockholm gör bra – länkar till andras bloggar när de skrivit om dem.

9. Ange länkar till din page i din profil

Som du säkert redan vet har du har en avdelning i din profil som heter “Info” (vänster sida under din profilbild) där du kan skriva lite mer om dig själv. Här har du möjligheten att berätta lite mer om vad du jobbar med samt ange länkar till din page i boxen som heter “Webbplats”.

10. Se över dina sekretessinställningar

Vet du hur din publika profil ser ut på nätet? Alltså hur den ser ut för folk utanför ditt Facebook-nätverk eller som t.o.m inte ens har Facebook? Det är ju tex inte lika effektivt att ange en massa information om ditt företag på din profil om bara dina närmsta vänner kan se det. Se över dina sekretessinställningar och se till att välja “Alla” på de kategorier du är bekväm med att visa upp offentligt. Tex kan det va bra att synliggöra “Webbplats” och “Bakgrund & Favoritcitat”.

Nedan kan du se hur min publika profil ser ut:

Artikelserie om Facebook fan pages

Tips 1-5: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 1
Tips 6-10: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 2
Tips 11-15: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 3
Tips 16-20: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 4

Originalartikel finns här

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Kommentarer

Bli den första att kommentera denna videon.

Relaterade artiklar