SvM | Musik från hela Sverige
Välkommen
Logga in / Registrera

Senaste artiklar


 • Välkommen till SvM - En plats för svenska musik e artister och lyssnare!

   

  SvenskMusik.net (SvM)

  Är en av Sveriges fräschaste och snart mest älskade hemsida.

  Tillsammans kommer vi att skapa en skön atmosfär för alla musikälskare och artister. 

   

  Några idéer bakom hemsidan, som kan vara bra att känna till om:

  100% gratis medlemskap!
  ALLT är gratis på hemsidan bland annat medlemskapen.
  Som gratis medlem kommer du ha tillgång till att kunna ladda upp dina egna video och inspelningar, följa andra musikälskare/medlemmar men du kommer också ha möjligheten att skapa din egna kanal, där du bland annat skapar dina egna spellistor, video, konto m.m. 

  Det finns mycket mer att göra, så varför inte bli medlem och testa? 

  Inspiration och hjälpmedel för amatör artister och musik älskare

  Musikbranschen, mediabranschen är inte så lätt som man verkar tro. Det krävs självförtroende och tålamod. SvM kommer bland annat kunna hjälpa dig på traven - till lyckan, och marknadsföring. Som "amatör artist" kan man känna sig oftast osäker, speciellt osäker på publicering "bör man publicera det, eller ej". 

   

  Alltid senaste låtar runtomkring Sveriges städer och trakter

  Det vi kommer fokusera mest på är bland annat låtar runt om i Sveriges städer och trakter. 

  Smått och gott kommer det dyka upp andra låtar på danska, norska m.m.
  Men vi prioriterar svensk musik.

  Hur många lyssnar egentligen på svensk musik? Det är fler än vad vi tror.
   

  Svensk musik i Sverige kommer alltid vara på topp, bland ungdomar och äldre även pensionärer. Vi kanske lyssnar på olika typer av musik, men från botten är det trots allt svensk musik. Vissa svenska låtar så som inom hip-hop branschen handlar det mest om kärlek, livet, krig och kriminalitet. Något som dagens ungdomar upplever i Sverige och som människor upplever dagligen i Världen. För vissa kan musik betyda väldigt mycket, då man lever in sig i den värld - Musik Världen. All musik är välkommen på våran hemsida, från hip-hop till rock, pop. Vi vill att alla ska kunna vara delaktiga i våran hemsida, och förmedla eran musik med eran ord. Men också bara njuta och lyssna. Vi söker alltid efter ny musik, nya artister som vi kan marknadsföra och dela med oss.


  Alltid välkomna men finns en gräns!

  Tillsamman så kan vi lyckas! Men för att kunna nå målet våra mål, gäller det att vi alla samarbetar.
  En viktigt del av detta är att vi inte accepterar/ tollerar mobbning! Vi är ett väldigt seriöst organisation, och mobbning är något vi absolut inte tollerar. Om mobbning uppstår - blir du direkt blockerad från hemsidan.

  Alla är välkomma på våran sida, oavsett kön, hudfärg och ursprung m.m. Hoppas ni lär trivas! Vid mer frågor, tveka inte kontakta oss administratörer. 

   

   

  Till dig som vill lyckas inom musik och vår lösning:

  På amatör, underground eller nyetablerat nivå:

  En av de jobbigaste momenten som en nybörjare inom musik, är bland annat att marknadsföra sig. Speciellt när man är medveten om att man har talang men inte blir hörd. Just därför har vi en lösning till detta som kommer underlätta dig mer än vad du tror. 

  Vår lösning: Med en komplett webbaserat system är det tänkt att organisera svensk musik och nå fram till en stor mängd av publik genom marknadsföring och samarbete med andra relaterade verksamheter. Med hjälp av vår marknadsföring och din ambition ska vi förenkla möjligheten att nå ut till publiken.

   

  Som ny artist kan det ta långt tid att bli etablerat och känd. Varför inte bara förkorta den tiden? 

  Vi kommer ständigt försöka att förbättra ditt arbete genom att kritisera och ge omdöme. Bortsett ifrån att andra medlemmar kan se vad du delar med dig, kommer sidan att bygga nya nätverk åt dig. Vi är väldigt aktiva på hemsidan, vilket kommer underlätta dig. Samt kommer vi att kunna tipsa andra som har mer erfarenhet inom musikbranschen, och andra organisationer. Blir du en riktigt höjdare hjälper vi dig att bli publiceras i tidningen - så du får synas! Och denna möjligheten kommer vi finnas för alla, vilket kommer att underlätta er och inte lägga så mycket tid på bli "känd" eller hörd.

  Ni kommer kunna ha möjligheten att kontakta oss dygnet runt, välkomna!  

   

   

  Läs mer »
 • Information om SvM 1.0

  Det är helt vilt hur stort intresse Sverige har visat för svensk musik de senaste dagarna. Det är förvisso heller inte helt oförväntad för oss, svensk musik är ju bland det hetaste som finns just nu. Detta har uppmuntrat oss på sidan att satsa ännu mer med projektet och vi har därför stora planer inför de kommande veckor!

  Vi har tidigare i veckan annonserat att SvM är under konstruktion och vi har varit i full fart sedan dess. Vi har undersökt nuvarande plattform utifrån användernas perspektiv och har kommit fram till en hel detaljer som måste bearbetas ytligare. Dessa detaljer kommer belysas nedan som en led av förändringar som kommer ske framöver.

  1. Tablet och mobil anpassad:

  Musik måste vara lätt tillgänglig överallt, kvittar enhet eller operativsystem - det tycker vi på SvM iallafall. Och när vi kollar på hur SvM är numera strukturerat, så är den nästan inte alls anpassad efter mindre enheter än datorer och laptops. Vi har därför åtgärdat detta och kommer vara tillgänglig efter uppdateringen.

  2. Ny tema:

  Vi har kommit fram till att temat på sidan behöver moderniseras och omstruktureras vilket kommer att vara synlig efter uppdateringen.

  3. Bättre bildspelare/carousel:

  För tillfället är alla bildspelare på sidan av en gammal variant och kommer att förbättras efter uppdateringen. Detta innebär att man slipper trycka på knapparna (prev-next) för att ändra på bildspelaren, utan räcker med att dra med musen/fingret. 

  4. Inbjudan till mindre etablerade artister att lägga upp sina musik på sidan:

  Just nu är det endast valbara låtar som läggs upp på sidan, låtar som vi känner att du kommer att gilla. Dessa låtar är oftast från proffesionella eller redan etablerade artister i Sverige, artister som tusentals människor hört talas om. Men efter förändringarna har mindre kända artister chansen att kunna lägga upp sina egna låtar för att nå ut till en ny och breddare publik.

  Förändringarna kommer att läggas till på sidan inom två veckor, under tiden önskar vi alla en skön underhåll av svensk musik!

  Läs mer »
 • Lyssna på svensk musik online från hela Sverige - helt kostnadsfritt!

  Lyssna på topp hits från svensk Hiphop/Rap, RnB, Reggae, Pop m.m. Lyssna på gratis musik online.

  Skapa dina egna spellistor, följ dina favorit artister samt föreslå låtar till dina vänner/följare.

  Vi på svenskmusik.net (SvM) har som mål att samla allt svensk musik på vår plattform. Genom att samla och kategorisera låtarna för våra användare, får vi ett väl strukturerat sätt att hitta nya favoriter och när man vill (on-demand).

  Läs mer »
 • SvM är under konstruktion

  För tillfälligt är svenskmusik.net (SvM) under konstruktion och beräknas att vara färdig under november månad. Vill du veta mer om kommande uppdatering så tryck här.

  Under tiden kommer nya tracks av senaste hits från svensk musik att visas. Användare (musik lyssnare och artister) har dessutom möjligheten att registrera sig, upptäcka nya favoriter och skapa nya spellistor - helt kostnadsfritt. Detta i mån att kunna vara bland de första som etablera sig på sidan samt kunna lära sig om hur systemet fungerar.

  Har du själv några önskemål som du önskar att se på sidan, så lämna gärna ett kommentar nedan.

  Läs mer »
 • Qasa reagerar på svensk Hiphop/Rap

  Svensk musik är utan tvekan bland det bästa man kan lyssna på i dagens tid. En självklarhet är dessutom att svensk musik känns lite underskattat runt om i världen -att den i själva verket förtjänar mer upplysning. Det är vad vi på SvM känner - och blir glada när andra belyser svensk musik.

   

  "Qasa Reacts" på Youtube har tagit initiativet att skapa en serie videos på hans reaktioner av icke-engelska låtar, bl.a. musik från Tyskland, Danmark, Finland och såväl Sverige. 

  I hans första video av serierna lyssnar han på svensk Hiphop/Rap som användare på kanalen har förfrågat. Till förfrågan undrar han också; är svensk Hiphop/Rap bättre än vad han har lyssnat och reagerat på tidigare (t.ex. tysk eller dansk Hiphop/Rap). Han bedömer musiken utifrån tre kriterier; flow, delivery och beat

  För att förstå kritierierna bättre så innebär flow hur man uttalar orden till beatet, medan delivery innebär hur man anpassar rösten till beatet. Beat är den melodi/de instrumenter som spelas i bakgrunden av artisten som sjunger/rappar.

  Se hela klippet här:

   

  Här är listan han lyssnade på:

  1 .Lamix - Hey Baby

  ____________________________________________________________________________

  2. Yasin Byn - Trakten

  _______________________________________________________________________

  3. Aden & Asme - Kasse

  ____________________________________________________________________________

  4. Jireel - Catalya

    

  ____________________________________________________________________________

  5. Ibbe - Adjaib

  ____________________________________________________________________________

  Avslutningsvis säger han att svensk Hiphop är bland det bästa utländsk musik han har lyssnat på och bättre än tidigare musik han har vlogat om. För att se hans tidigare videoklipps så besök hans kanal på Youtube

  Berätta för oss vad du tycker om svensk musik på kommentarsfälten.

  Läs mer »
 • Kom igång med musiken: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page: Del 2/4

  Fler och fler företag skapar sidor, eller ”fan pages” som de oftast heter, på Facebook för att kunna nå ut till Facebooks enorma publik. Med över 500 miljoner användare vore det synd att gå miste om denna marknadsföringsmöjlighet. Här kommer tips 6-10.

  Så nu när du har skapat en sida åt ditt företag, hur gör man för att bygga en fan base, och vilka metoder kan man använda för att se till att fansen fortsätter att komma? I denna artikelserie går jag igenom tjugo sätt du kan marknadsföra din fan page, vi börjar med de fem första. Vissa åtgärder är mer lämpliga för mindre företag än för de större företagen eftersom de oftast får jobba hårdare för att bygga sin kundkrets.

  6. ‘Gilla’ din egen sida

  … för om du inte gillar dig själv, varför ska någon annan? :) Skämt åsido, när du ‘gillar’ din fan page så syns den permanent på din profil (så länge du gillar den, alltså). Sidans namn syns som en avatar och en klickbar länk på din profil, och skrollar man över den med musen poppar ikonen för sidan upp i ett pop-up fönster tillsammans med lite snabb statistik för sidan.

  7. Ha din sida som favorit

  Om du har andra fan pages som du administrerar, och om det är lämpligt, lägg då till din fan page som favorit på de sidorna, och vice versa. Om ditt företag har samarbetspartners, dotterbolag, eller vänner i branschen som gillar det ni gör, be dem då att lägga till er sida som favorit på deras sidor och vice versa, så ni marknadsför varandra. Era sidor kommer då dyka upp under ”Favoritsidor”, som är en box längst ner till vänster på sidan.

  8. Sharing is caring

  Men det gäller såklart att inte bara pumpa ut din egen agenda. Facebook är ju ett socialt nätverk vilket betyder att det är en tvåvägskonversation. Dela med dig av andras innehåll som du tycker är intressant och tror dina anhängare kommer tycka är intressant, och använd en av tidigare nämnda metoder för att marknadsföra andra i dina status-uppdateringar. Det kan vara fans (kunder), samarbetspartners, prospects eller vänner i branschen. Din publik blir glad, du blir glad och de du marknadsför blir glada – och en effekt av du hjälper du dem bli synliga är de mer benägna att göra samma åt dig.

  En till positiv bieffekt av detta är också att när du @taggar någon i din status så syns denna status inte bara hos din egen sidas kontaktnät, utan även på personen/sidan du @taggades profil.

  Nedan är ett exempel på något som caféet Cupcake Stockholm gör bra – länkar till andras bloggar när de skrivit om dem.

  9. Ange länkar till din page i din profil

  Som du säkert redan vet har du har en avdelning i din profil som heter “Info” (vänster sida under din profilbild) där du kan skriva lite mer om dig själv. Här har du möjligheten att berätta lite mer om vad du jobbar med samt ange länkar till din page i boxen som heter “Webbplats”.

  10. Se över dina sekretessinställningar

  Vet du hur din publika profil ser ut på nätet? Alltså hur den ser ut för folk utanför ditt Facebook-nätverk eller som t.o.m inte ens har Facebook? Det är ju tex inte lika effektivt att ange en massa information om ditt företag på din profil om bara dina närmsta vänner kan se det. Se över dina sekretessinställningar och se till att välja “Alla” på de kategorier du är bekväm med att visa upp offentligt. Tex kan det va bra att synliggöra “Webbplats” och “Bakgrund & Favoritcitat”.

  Nedan kan du se hur min publika profil ser ut:

   

  Artikelserie om Facebook fan pages

  Tips 1-5: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 1
  Tips 6-10: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 2
  Tips 11-15: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 3
  Tips 16-20: 20 sätt att marknadsföra din Facebook Fan Page, del 4

  Originalartikel finns här

  Läs mer »
RSS