Advance Patrol - Plötsligt kom tystnaden

OBS! På SvM är alla välkomna att föreslå svensk musik. Tryck här för mer information!

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Inlagd av jammal
84 Visningar
Advance Patrol, eller AP, är en hiphopgrupp från Malmö i Sverige. Gruppens medlemmar är Gonza Blatteskånska, Juan Havana, och DJ Lucutz. På albumet Utskrivna medverkar även Rock-A-Spot och den numer avlidne Chafic Mourtada vars öde behandlas i doukumentären Gå Loss från 2004.

Samtliga av gruppens nuvarande medlemmar är ursprungligen från Latinamerika . Två av bandets medlemmar (Gonza och Lucutz) är uppvuxna i Lindängen och en (Juan Havana) är uppvuxen i Kroksbäck i Malmö. De sjunger på svenska, engelska eller spanska. Gruppen bildades 1998 men slog igenom 2000 i Sverige.

2003 släppte de sin debutskiva Utskrivna, som blev en stor hit. De ansågs då vara "Sveriges bästa Hip-hop just nu" enligt Aftonbladets recensent[1].

2004 hade dokumentärfilmen Gå Loss prämier, som handlade om deras väns tragiska död och om gruppens framtid vilket fick massmedial uppmärksamhet och mycket fina omnämnanden.

2006 kom uppföljaren Aposteln som följdes av flertalet spelningar runt om i Sverige. Flera låtar spelades flitigt på radion. Gruppen är känd för att vara starkt samhällskritisk och för att ta avstånd från rasism och diskriminering.

2007 kom deras tredje album Enligt AP som bestod mer av latinamerikanska rytmer.

Under 2008 har gruppen mer och mer inriktad sig på att rappa på modersmålet spanska. Flera nya låtar finns att betrakta på gruppens myspace-sida.

Maj 2009 lanserade[2] gruppen albumet El Futuro på The Pirate Bay. Gonza förklarade till DN.se att "vi vill nå ut i världen och The Pirate Bay gav oss möjligheten att sätta oss på startsidan som når miljontals människor över hela jorden. Vi har försökt på andra sätt, men som det ser ut är det väldigt svårt"[3]
Kategori
Hiphop/Rap
Taggar
Advance Patrol, Blatteskånska, Plötslig kom tystnaden, Gonza

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar.

Kommentarer

Bli den första att kommentera denna videon.